Jobs

Aiming for a career in the Netherlands in cycling inclusive mobilty? If you are a talented bicycle fanatic we invite you to send over your CV and motivation to Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. We often share open applications with the members of our network.

OFFICE COORDINATOR

OFFICE COORDINATOR

Wij zijn op zoek naar een Office Coordinator die het leuk vindt om praktische zaken te regelen, goed kan communiceren en graag uiteenlopende taken oppakt. Hiervoor is het belangrijk dat je stressbestendig bent, zorgt voor rust, helderheid en overzicht, en floreert als centraal aanspreekpunt binnen onze organisatie. Word je enthousiast van het ondersteunen van het team in onze internationale ambities? Bekijk dan snel het functieprofiel en solliciteer!

Functieprofiel Office Coordinator Nederlandstalig 
Dutch Cycling Embassy

Wie zijn wij?
Wereldwijd groeit de aandacht voor de fiets als essentieel onderdeel van stedelijke mobiliteit. Nederland is op dit vlak de wereldwijde koploper. Om deze koploperspositie te versterken en benutten, vertegenwoordigt Stichting Dutch Cycling Embassy (DCE) de Nederlandse fietskennis, -expertise en -producten. Wij functioneren namens ons netwerk als schakel tussen vraag (veelal van buitenlandse overheden) en aanbod (van Nederlandse experts).

Met een klein en bevlogen team van zes medewerkers en twee stagiaires werken we aan verschillende projecten in binnen- en buitenland. Dit doen we samen met ons netwerk van 80+ deelnemers (overheden, bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s).

Onze activiteiten bestaan uit:

 • Het ontvangen en rondleiden van buitenlandse delegaties (beleidsmakers, politici, stedelijke planners en ingenieurs), met als centrale agendapunten inhoudelijke presentaties vanuit Nederlandse experts en fietstochten om Nederland als ‘fietsland’ zelf te ervaren.
 • Het organiseren van seminars en workshops in het buitenland, om de Nederlandse principes (ontwerpen van infrastructuur en beleid) over te dragen en lokale experts in staat te stellen zelf deze principes toe te passen.
 • Nederlandse experts rechtstreeks te koppelen aan buitenlandse partijen om plannen mee te ontwikkelen, beoordelen en uit te voeren.
 • Het beantwoorden van vragen, delen van kennis en mede-ontwikkelen van leermodules voor fietsprofessionals wereldwijd.

 

Wat houdt de functie in?

Als office coordinator heb je een centrale positie binnen de DCE: je bent het eerste aanspreekpunt voor externe contacten. Daarnaast ondersteun je de directeur en het team waar nodig en zorg je dat de dagelijkse gang van zaken bij de DCE soepel verloopt. Je zorgt voor rust, helderheid en consistentie en bent goed in staat in te spelen op veranderende situaties. Je werkt proactief, bent georganiseerd en je bloeit op in een dynamische omgeving met een grote diversiteit aan taken.

Concreet betekent dit dat je o.a. het volgende gaat doen:

 • De directeur ondersteunen bij voorbereiding bestuursvergaderingen, rapportages, planning, bijhouden personeelsadministratie en indien mogelijk met financiële administratie.
 • Het team ondersteunen met de praktische zaken bij de organisatie van netwerk-evenementen, bezoeken van delegaties en werkreizen;
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt buiten de organisatie bij het inplannen van afspraken, monitoren en beantwoorden van vragen.
 • Ontwikkeling nieuwsitems en ondersteuning andere communicatie-uitingen.

Wat voor kandidaat zoeken wij?

 • Een klantgerichte teamspeler die graag een kleine, dynamische en internationale organisatie ondersteunt bij de dagelijkse taken;
 • Een gestructureerde, sociale en representatieve collega die goed die goed overweg kan met verschillende culturen;
 • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift, meer talenkennis is een pré;
 • Affiniteit met financiële en personeelsadministratie, plannen en organiseren;
 • Ervaring met officemanagement zou zeker welkom zijn, maar is geen noodzaak.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een jonge, vernieuwende organisatie. De functie is in principe voor 24 uur per week (in overleg). Aanvang bij voorkeur per direct. Ons kantoor is in Utrecht, we werken 1 à 2 dagen per week op kantoor en de overige dagen vanuit huis.

Meer informatie over de vacature

Nout Ramaekers

06 13 083 677

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Solliciteren?

Stuur je motivatie en CV (mag zowel in Nederlands als Engels) uiterlijk vrijdag 26 november naar Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Want to know more? We are happy to help.

Stay updated, follow us on social media and subscribe to our newsletter


Nicolaas Beetsstraat 2A
3511 HE Utrecht, The Netherlands

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

PHONE: +31 (0) 15 202 6116

Due to Covid-19 (Corona-virus) the DCE-team is working from home, therefore this phone might not be answered.
Please leave a message with your phone number through our contact form on the left side of this page, and we’ll call you back as soon as possible!